Huren en of verhuren?

Ook wanneer u woonruimte wilt verhuren bent u bij Wessels Makelaardij aan het juiste adres. Op deze site kunt u precies lezen hoe alles in z’n werk gaat.

Hoe gaat het allemaal in z’n werk?

Wanneer uw gegevens en wensen bij ons bekend zijn maken onze medewerkers een selectie van geschikte woningen voor u. Hierna maken wij een afspraak met u om deze woningen te bezichtigen. Wanneer u na deze bezichtigingen graag in aanmerking wilt komen voor een woning leggen wij uw gegevens, samen met een kopie van uw legitimatiebewijs en een kopie van uw loonstrook, voor aan de eigenaar. Wanneer alles in orde is maken wij een nieuwe afspraak met u om de huurovereenkomst te ondertekenen.

Wat zijn de kosten?

Als u een woning via Wessels Makelaardij heeft gevonden spreken wij een ingangsdatum met u af. Vanaf deze datum betaalt u de huur. Alle eigenaren vragen om een borgsom, doorgaans is de hoogte van de borg eenmaal of tweemaal de maand huur. U betaalt geen bemiddelingskosten, behalve indien u Wessels Makelaardij B.V. een zoekopdracht verschaft, dan betaalt u eenmaal het huurbedrag plus 21% BTW.

Wat kunt u als verhuurder van Wessels Makelaardij verwachten?

Met een door de jaren heen ontwikkeld zoeksysteem zijn wij, op korte termijn, in staat een voor u goede huurder te selecteren. Doordat u vooraf aangeeft aan welke eisen de toekomstig huurder moet voldoen zal u nooit voor een verrassing komen te staan. Uiteraard heeft u, na het zien van een dossier van een kandidaat huurder, altijd het laatste woord! Tevens werken wij per 2016 met Huurcheck Nederland.

Huurcheck Nederland HUURCHECK valideert onafhankelijk alle woningverhuurtransacties van de geregistreerde makelaars en ziet erop toe dat elke verhuurbemiddeling voldoet aan de eisen van huurwetgeving, zorgplicht én verhuurveiligheid. Op deze manier verkrijgen huurders en verhuurders een betrouwbare verhuurtransactie en weet u met wie u zaken doet.Tevens kunt u kiezen voor de Huurcheck Garantie, de verhuurdersverzekering voor €15,- per maand.

Hoe gaat het in z’n werk?

Na eerst een telefonische afspraak te hebben gemaakt komen wij langs om uw kamer, appartement of woonhuis te bezichtigen, maten op te nemen enzovoort. U geeft ons bij deze ontmoeting door aan welke eisen de toekomstig huurder moet voldoen . Uw onroerende zaak wordt vervolgens opgenomen in ons 'aanbodbestand'. Middels het eerder genoemde zoeksysteem selecteren wij de door u gewenste huurder uit ons huurderbestand. Vervolgens wordt met de kandidaat huurder een afspraak gemaakt voor een bezichtiging. Uiteraard zal een medewerker van ons kantoor te allen tijde bij deze bezichtiging aanwezig zijn. Als één van de kandidaten daadwerkelijk geïnteresseerd is, worden kopieën van legitimatie en loonstrook verzameld. Na overleg met u als verhuurder zal vervolgens een afspraak worden gemaakt voor de ondertekening van de huurovereenkomst. Als de huurovereenkomst uiteindelijk ondertekend is, zal bij het inchecken van het gehuurde object een incheckrapport worden gemaakt om later eventuele problemen voor te zijn.

Wat kan Wessels Makelaardij nog meer voor u betekenen?

Het beheren van uw panden vergt veel van uw kostbare tijd. Welnu, Wessels Makelaardij biedt u de mogelijkheid om de tijd die u over heeft te besteden aan andere bezigheden dan de dagelijkse rompslomp van uw onroerend goed. Wij zijn gespecialiseerd in het volledig beheren van onroerende zaken. De dagelijkse klachten (met betrekking tot onderhoud), het financiële beheer (met periodiek een overzicht), eventuele vragen van huurders enzovoort, kunnen na ondertekening van de beheerovereenkomst voorgoed verleden tijd voor u zijn. In samenwerking met onze verhuurafdeling is leegstand hierdoor bijna uitgesloten. Misschien bent u in de loop van de jaren weer eens op zoek naar een nieuwe belegging. Als bemiddelingskantoor zitten we dichtbij het vuur! Veel beleggers bieden via ons kantoor beleggingen te koop aan. Ook voor u als verhuurder kan dit dus interessant zijn. Wij kijken uiteraard als eerste in onze eigen klantenkring of daar een potentiële koper te vinden is.

Wilt u meer informatie over het huren of verhuren van een woning?

Klik dan hier voor meer informatie